GETUIGENISSEN

Uw ervaring interesseert ons. Bezorg ons uw getuigenis via deContactpagina en wij posten uw relaas op onze website.

VIDEO'S / REPORTAGES OVER GAMMES EN HET BEROEP VAN THUISOPPAS

  • Een journalist in het spoor van een van onze thuisoppassen. De reportage kwan aan bod in een uitzending op Vivacité op 13 augustus 2014

GETUIGENISSEN OP DE RADIO

  • Binnen het netwerk van de erkende diensten is het beroep van thuisoppas uitgegroeid tot een omnisbare schakel in de continuïteit van de thuiszorg. Ondanks deze vatstelling bestaat er momenteel geen enkel statuut dat het beroep regelt.

WHAT IS EEN THUISOPPAS ?

Odoo image et bloc de texte

In het kader een campagne rond de erkenning van het beroep wou Gammes de gebruikers van onze diensten een stem geven. Hun getuigenissen worden vertolkt door acteurs en actrices die het beroep van thuisoppas tot leven brengen en de rol ervan in de huidige thuishulpketen duidelijk maken. Naast deze radiospots, die sinds 28 april op de RTBF-stations (La Première, Classic 21 en Vivacité) te horen zijn, kunt u deze getuigenissen ook in dagboekvorm beluisteren via de website Journal Intime.

De nieuwe Brusselse Hoofdstedelijke Regering heeft alvast haar steun toegezegd aan een "versterking van de thuishulp". Na de verkiezingen van april 2014 wijst Gammes de overheid op de noodzaak om het beroep van thuisoppas te erkennen in het Brusselse Gewest. Door de vergrijzing van de bevolking en de verkorte opnameduur in ziekenhuizen voldoet het beroep van thuisoppas aan een steeds acteur wordende behoefte. Het beroep werd tot op vandaag nog niet in een statuut gegoten, en dit ondanks de belangrijke vooruitgang die op dat vlak werd geboekt aan Vlaamse en Waalse zijde.


GETUIGENISSEN VAN BEGUNSTIGDEN

"Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om de mensen te danken die voor mijn moeder, mevrouw M., hebben gezorg. Ze dragen vriendelijkheid en stiptheid hoog in het vaandel. Mijn moeder is in 2010 in het ziekenhuis terechtgekomen door een val. Ze had geen andere optie dan de rest van haar leven in een rusthuis te slijten. Dankzij uw organisatie kon ze echter thuis blijven wonen (bij haar poes) en leeft ze een rustig en gelukkig leven. Hartelijk dank daarvoor." Dhr. G, zoon van mevr. M.

Zonder thuisoppassen zou mijn leven er heel anders uitzien. Ik ben nog jong en helder van geest. Hoewel ik me niet alleen kan verplaatsen voel ik er niets voor om in een instelling te wonen. Dankzij de thuisoppassen kan ik gewoon thuis blijven wonen en ondanks mijn berperkingen een zo normaal mogelijk leven leiden “. Julien C, begunstigde.

Odoo CMS - une grande photo

"Ik sta versteld van het feit dat het beroep van thuisoppas niert erkend is. Ze zijn echt wel omnisbaar. Heel wat begunstigden hebben nood aan hulp terwijl mantelzorgers niet altijd in staat zijn om dit soort diensten te verlenen." Mevr. N.

"Ik las in een medisch tijdschrift dat het beroep van thuisoppas nog steeds niet erkend is. Mijn man lijdt aan de ziekte van Parkinson. Voor mensen die niet dag in, dag uit met ons samenleven is het niet vanzelfsprekend om zijn toestand te bregrijpen. Ik hoop dat jullie de langverwachte erkenning van het beroep eindelijk verkrijgen, omdat ik nu eenmaal bjijzonder tevreden ben over jullier dienstverlening." Mevr. D, mantelzorger.

"Het is fijn dat Gammes steed dezelfde twee of drie personen stuurt die mama goed kennen. Na een tijdje hebben zij door welke manier van werken zij verkiest." Mevr. H.

"Er is niets dat de thuisoppassen ontgaat. Zodra ze bij ons binnenkomen, letten ze op de kleinste details en brengen ze die in orde. Dat is erg fijn." Mevr. C.

"Ik deed eerst een beroep op Gammes voor mijn vader. Na zijn dood werd mijn moeder steeds minder zelfredzaam. Door haar dementie werd het haast onmogelijk om haar te doen eten. Sommige thuisoppassen hebben zo hun eigen trucjes om haar toch maar aan het eten te zetten. Samen met haar lunchen is er daar een van." Mevr. V. dochter van een begunstigde.

"Wat ik wil, dat is in de eerste plaats zelfstandig zijn. Aangezien ik geen familie heb om me dagelijks te helpen, zijn de thuisoppassen erg belangrijk. Door hun aanwezigheid voel ik me niet enzaam en kan ik dingen doen die ik alleen nooit zou kunnen." Mevr. D.

GETUIGENISSEN VAN THUISOPPASSEN                 

"Ik werk regelmatig bij een begunstigde die erg geïsoleerd leefde tot ze een beroep deed op de diensten van Gammes. Haar eenzaamheid was zo ver gevorderd dat ze haar spraak begon te verlizen. Vandaag ziet haar leven er helemaal anders uit. Haar isolement werd doorbroken door de bezoeken van de thuisoppassen van Gammes. Doordat ze nu bezoek krijgt, heeft ze de mogelijkheid om niet iemand te praten en van gedachten te wisselen. Ze kan over haar favoriete tv-programma's vertellen, lachen enz. Allemaal zaken die haar blij maken. Na elk bezoek zegt ze : "Bedankt voor jekomst en om hier te zijn." Wij zijn voor haar "als een tweede familie", iets wat ze telkens opnieuw herhaalt." Bahati

"Ik trok naar de "Brussels Go Jobdag" voor werkzoekenden en sprak daar met de verantwoordelijken van Gammes. Ik had echt wel geluk dat mijn profiel overeenkwam met dat van een thuisoppas, waar de vzw naar op zoek was. Ik heb me snel aangepast aan het werkritme en ben een deel van het team geworden. Persoonlijk vind ik dat goede wil, beroepsernst en toewijding elke dag opnieuw noodzakelijk zijn in dit werk." Laurentine

"Voor mij is het beroep van thuisoppas niet zomaar een job. Het is veel meer dan dat, namelijk een groots en diepmenselijk avontuur." Véronique

GAMMES, 24/7 OPPAS AAN HUIS, MET OOG VOOR ZORG                     

Mots-clés


Actualités récentes


Témoignages


Tarifs / Horaires